5 (+1) устойчиви родни идеи за по-чиста Земя

5 (+1) устойчиви родни идеи за по-чиста Земя

Ще ти разкажем за успешния завършек на програмата EIT Climate-KIC Accelerator, който отбелязахме през първите дни на октомври заедно с още пет млади, вдъхновени и талантливи екипа – за по-иновативно бъдеще и чиста природа.

Последните шест месеца

Горди сме, че през последните шест месеца участвахме в EIT Climate-KIC Accelerator – най-голямата и успешна програма в Европа за развитие и финансиране на устойчиви бизнеси в ранна фаза, осъществявана в България от Cleantech Bulgaria.

През 2019 година бяхме редом до предприемачите със зелени идеи, които създават чисти технологии и климатични иновации. С помощта на обучения, специализирани услуги и финансова помощ, екипите в програмата валидирахме технологията и бизнес модела си и открихме първите си партньори и клиенти.

А кулминацията беше празничен демо ден, където всички презентирахме своя напредък и развитието на начинанието си пред инвеститори и медии. Наистина научихме много само за половин година!

climate-kic-demo-day-2019
Демо ден на Акселератоската програма на Cleantech Bulgaria и EIT Climate-KIC – 2019г.

Идеите, които можеш да разгледаш и ти

  1. През топлите и динамични месеци на 2019 година срещнахме млади иноватори като Biomyc, които революционизират опаковките за различни стоки с нови устойчиви технологии. Всички техни продукти са създадени от биоразградими или компостируеми суровини. Тяхното зелено предложение включва индивидуални решения за всеки бизнес – от фолио от водорасли и мицеларна техонология до доставка на опаковките от бъдещето до врата!
  2. Запознахме се и с GridMetrics, които създават прецизни решения за индустриална ефективност в производството на енергия чрез изкуствен интелект. Чрез комбинация от алгоритми и многобройни източници на данни, GridMetrics предоставят бързи и точни прогнози на енергийни търговци и енергоразпределителни дружества. И най-хубавото – за тези модерни технологични решения, компанията не изисква допълнителна инвестиция във физически устройства.
  3. А иновации в устойчивото управление и мониторинг на водите предоставят ENovaH20. Компанията разработва ново поколение биосензори, които откриват органичните замърсители във водите за секунди и на място, без да е необходимо пробовземане и транспорт. Създателите на ENovaH20 твърдят, че тяхна мисия е да превърнат “границата между научните изследвания и индустрията в мост за трансфер на знания и технологии”.
  4. Срещнахме се и с интересното биотехнологично начинание на Nasekomo. Компанията трансформира органични странични продукти в животинска биомаса от насекоми и след това протеини – фуражна алтернатива за добитък и аквакултури. Чрез отглеждането на насекоми от вида Черна муха, Nasekomo намалява емисиите на парникови газове и въглеродния отпечатък на фуражната индустрия в ЕС.
  5. През тази година се запознахме и с OS Implants, които разработват 3Д принтинг платформа, чрез която създават персонализирани импланти за хора и животни. Освен подобряващи значително качеството на живот на пациентите, медицинските импланти използват много по-малко ресурси за създаването си. Вдъхновяващо!
  6. За момент ще бъдем нескромни и ще ти напомним и за нашата мисия като част от програмата. 🙂 Ние от reUse вярваме в кръговата икономика и се присъединихме към горните екипи с идеята да обединим творците реноватори на мебели и всички ентусиасти, които виждат стойността и красотата в старите вещи. Нашата цел е да повишим осведомеността за положителното екологично въздействие на върнатите в употреба мебели и предмети и да създадем единна общност на творци. Защото заедно можем да дадем нов живот и втора цел на старите мебели!

Време е за достоен завършек…

И така вдъхновени всички заедно представихме идеите и резултатите си от последните месеци по време на Демо деня на Акселератоската програма на Cleantech Bulgaria и EIT Climate-KIC в края на месец септември.

reuse-demo-day-climate-kic-2019

Ние от екипа на reUse станахме част от над 1200 стартиращи компании от 24 държави на ЕС с финансиране до момента. Разказахме за успешната ни кампания с ИКЕА, за първите ни продажби, партньорствата ни с реноватори и интериорни дизайнери и за натрупаните около 2000 последователя на идеята в социалните мрежи!

reuse-demo-day-climate-kic-2019-2

Усилено се приготвяме за новия сезон, въоръжени със знания, ценни контакти и слънчеви емоции от изминалата половин година. Благодарим на всички, които повярваха в нашето начинание и ни подкрепяха в дългия път дотук. Очаквайте и още много! 🙂

reuse-demo-day-climate-kic-3
До скоро, лято!

Happy Upcycling,

PS: Последвай ни за още новини – надникни в нашите социални медии – FBInstagramTwitter!

Запиши се за бюлетина ни!

* Задължително поле
 

 
 
 
/
 

 

Какво искаш да получаваш от reUse?

Можеш да се отпишеш по всяко време като кликнеш съответната опция във всеки наш имейл или бюлетин, който ще получиш. Твоите данни няма да се съхраняват и обработват от трети лица без твоето позволение. Виж повече за това как обработваме лични данни тук.

Използваме Mailchimp за маркетинг платформа. При записването си по-долу, се съгласяваш, че данните ти ще бъдат обработени от Mailchimp. Виж повече за политиките за поверителност на Mailchimp.

Сподели:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *