С какво се занимава нашият екип този месец? Ще се учудиш!

С какво се занимава нашият екип този месец? Ще се учудиш!

Добре дошъл в нашия блог! 🙂

Като за първи пост решихме да ти разкажем с какво е зает нашият екип още от самото начало на ноември.

Споделяме, за да се ентусиазираш и ти!

Прочети повече:

#BETAPITCH

Първите дни на ноември бяха доста продуктивни за нас, но най-голямата ни задача беше световното стартъп състезание BETAPITCH. Събитието осигурява чудесен шанс да популяризираш стартиращия си бизнес пред изтъкнато жури, професионалисти и медии.

Betahaus

reUse бяхме едни от 10те селектирани стартъпи да се съзтезават в София преди големия финал. Определено ни хареса да се върнем в betahaus Sofia, което е и първото споделено работно пространство в България.

Betahaus е част от успешна coworking мрежа в Европа. Там можеш да намериш пространство за оживени дискусии, вкусно кафе в помощ на brainstorming-а и възможност за дълги разговори с други иноватори! Представяш си колко бяхме развълнувани да споделим идеите си за upcycling и управление на отпадъците с всички, нали?

Наградите

Betapitch обеща на победителите шанса да презентират на големия финал в Берлин. За някои щастливци беше отредено и безплатно работно пространство в betahaus Sofia и лого от INTO.

Имаше и още! Всички се стремяхме и към консултации с членове на журито, както и хостинг и домейн от superhosting.bg. Бяхме вдъхновени и да спечелим менторство от водещи мениджъри в DHL Express и специален достъп до програмата TECHSTARS Berlin.

Звучи доста привлекателно, нали?

Журито

Бяхме още по-впечатлени от журито тази година. Членове бяха Румяна Тренчева (Head of Global Partner Organization в SAP за Централна и Източна Европа), Джаг Синх (управляващ директор на Techstars Berlin), Нико Виджааратнам (продуктов мениджър във Financial Times Core) и Роси Митова (съосновател на Farmhopping – финалист в betapitch Global).

Несъмнено звучаха като стриктна публика!

Нашата презентация

Само за няколко минути успяхме да грабнем вниманието на присъстващите. Имаше изненадани, когато споменахме, че мебелната индустрия е една от най-големите и печеливши в България за 2017.

Споделихме, че скоро голяма част от това производство може да се озове в близост до контейнерите за отпадък. (Познато, нали? 🙁 ) Така и провокирахме публиката да откликне на нашата мисия ‘вдъхни втори живот на отпадъка’.

Въодушевено разказахме за нашата визия да увеличим нишовата продукция на уникални и реновирани мебели (upcycling). Вярваме, че това е природосъобразният начин да отговорим на нарастващото търсене в мебелната индустрия!

  • За нашите крайни потребители

Също така заразихме с ентусиазма си да изградим бърза, лесна и сигурна платформа за всички “хоби-мебелисти” (както чухме оригинално да наричат upcycling  ентусиастите). Креативните потребители, които искат и да се откроят, получават стимул да предадат отпадъка си на нас. А всички останали заинтересовани посетители може би ще оценят нещо уникално в нашия онлайн магазин!

  • За нашите бизнес клиенти

Продължихме с идеите си за добавена стойност за нашите бизнес клиенти. Стараем се да им осигурим разнообразие от качествени материали, както и повече видимост за техните ръчно изработени уникати. И всичко това, докато градим една сплотена общност!

Е… спечелихме ли?

Със сигурност впечатлихме журито, които ни отправиха комплименти за информативната и ангажираща презентация. За съжаление не стягаме куфарите за Берлин, но бяхме близо до големия финал с цели 3 награди!

Какво спечелихме?

Горди сме да ти споделим, че си осигурихме консултация с Румяна от SAP, безплатно работно пространство от betahaus Sofia и хостинг и домейн от superhosting.bg!

Получихме невероятна възможност за networking, както и доста безценни съвети от професионалисти. Още повече, че всички бяха усмихнати и приятелски настроени, а ние успяхме да ги вдъхновим за нашата инициатива!

(снимка – betahaus.bg)

Накъде сме се запътили сега?

Съвсем скоро този месец ни предстои обучение по продажби и маркетинг с Мария от People Portal. Събитието ще бъде в офиса на Cleantech България, благодарение на програмата Climate-KIC Greenhouse.

Повече от развълнувани сме за тази и всички следващи възможности за развитие! Благодарим ти за подкрепата! 🙂

Happy upcycling,

Последвай ни за още upcycling новини! Разбери повече за историята ни в секцията ‘Кои сме ние’.

Надникни и в нашите социални медии – FB, Instagram, Twitter!

Научи пръв, когато стартираме цялостната си upcycling платформа като се запишеш за бюлетина ни от формата по-долу.

Запиши се за бюлетина ни

* задължително полеСподели:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *