Защо upcycling?

Вече се интересуваш от рециклиране и отговорно управление на отпадъците?

Несъмнено рециклирането намалява нашето екологично влияние. Ако хвърлиш пластмасовата си бутилка в правилния контейнер, тя се използва за направата на подобни продукти или дори модни якета от полиестер. Въпреки това, често новите продукти са с по-ниско качество като резултат от разграждането до съставни материали.

Upcycling ти позволява да предприемеш още по-голяма крачка към отговорното управление на отпадъците!

Какво е upcycling?

Upcycling е процес, при който стари вещи се преизползват и им се дава нова цел, вместо да бъдат изхвърлени. Ще се учудиш колко креативно, свежо и уникално може да изглежда такава мебел с нов, втори живот!

Защо upcycle?

Можеш да получиш нов стол, диван или маса без първо да търсиш как да предадеш такъв отпадък на общината за рециклиране. Именно това е и причината много стари мебели да се озовават до контейнера на улицата…

Вместо това, дай свобода на въображението си и трансформирай старата вещ. Ще получиш нещо съвсем различно и дори още повече ще пасва на твоя стил!

И още нещо – ще се присъединиш към съвременното upcycling движение на творци и ентуиасти!

Бъди иновативен!

Upcycling ти позволява да бъдеш креативен с това, което вече имаш. Чрез upcycling можеш да получиш нова мебел без да купуваш чисто нов диван например, където вече са използвани доста ресурси.

Реновираш дома си? Отдели няколко минути и боядисай стола в ярки цветове! Или го претапицирай, за да стои още по-добре в обновения ти хол. Вдъхнови се, дай му втори живот и разнообрази дома си!

А защо да не трансформираш интересна бутилка в оригинална ваза?

Можеш да си екологично отговорен и да покажеш уникалния си стил чрез upcycling.

Надниквай в нашия блог за свежи DIY идеи, заяви upcycling на стари мебели чрез нашата платформа или разгледай красоти с нова цел в нашия магазин (очаквай скоро)!

Happy upcycling,